700 γρ.σουπιές καθαρισμένες 5,10€
500 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 0,30€
500 γρ. σπανάκι 1,30€
150 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 0,80€
100 γρ. λευκό ξηρό κρασί 0,30€
100 γρ. άνηθο
50 γρ. μαϊντανό
50 γρ. δυόσμο
ξύσμα από μισό λεμόνι
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Συνολικό κόστος 7,80€
Βουτάμε το σπανάκι σε βραστό νερό και το αφήνουμε για τρία λεπτά, έπειτα το βουτάμε σε παγωμένο νερό, το αφήνουμε για ένα λεπτό, το στραγγίζουμε δυνατά με το χέρι μας και πετάμε το ζουμί του. Με αυτόν τον τρόπο το σπανάκι θα κρατήσει το ζωντανό πράσινο χρώμα του και θα αποφύγουμε τα περιττά υγρά του. Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τις σουπιές μας καθαρισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε τα 2/3 του ελαιόλαδου σε ένα μεγάλο τηγάνι και μέσα σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε να τσιγαρίζουμε για ακόμα 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ζεματισμένο σπανάκι, το αφήνουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το 1/3 του ελαιόλαδου. Δοκιμάζουμε για να ρυθμίσουμε την οξύτητα, προσθέτουμε λεμόνι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου