18/2/16

Μηλοπιτάκια


Υλικά                                                                      για 12 ατομικές μηλόπιτες
2 μήλα                                                                                 0,90 €
3 κ σ. μαρμελάδα βερίκοκο                                                  2 €
1 συσκευασία φύλο για γλυκά                                        3,10 €
2 κ σ. νερό
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη
Συνολικό κόστος                                                                 6,00€

   Κόβουμε τα μήλα στα δύο και έπειτα σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες. Τα βάζουμε σε νερό μαζί με λίγες σταγόνες λεμόνι και τα ζεσταίνουμε περίπου για 3 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσουν. Με ένα πλάστη λεπταίνουμε λίγο τα έτοιμα φύλα και τα κόβουμε κάθετα σε λωρίδες πάχους περίπου 3 δαχτύλων. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαρμελάδα και δύο κ σ. νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά. Απλώνουμε το μείγμα στις λωρίδες απ’ το φύλο που έχουμε κόψει πριν, πάνω τους στρώνουμε κατά μήκος τις λεπτές φέτες του μήλου, με το μέρος της φλούδας προς τα πάνω. Φροντίζουμε το μήλο να καλύπτει το μισό μέρος του φύλου και να βγαίνει και λίγο προς τα πάνω. Διπλώνουμε το φύλο στην μέση και τυλίγουμε σε ρολό.
 Τοποθετούμε το ρολάκι μέσα σε βουτυρωμένα φορμάκια με την φορά των μήλων προς τα πάνω. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 40 με 45 λεπτά περίπου, στην ρύθμιση για ψήσιμο με αέρα. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, τριμμένη κανέλα και τα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου