17/2/16

Καρμπονάρα


Υλικά                                                     για 4 μερίδες

500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι                        0,90€
5 κρόκους αυγών                                                1€  
250γρ. παρμεζάνα                                       3,90€  
6κσ. λευκό κρασί                                         0,40€
400γρ.πανσέτα                                              2,4€
2κσ.ελαιόλαδο                                             0,40€
Nερό
Aλάτι,πιπέρι
Συνολικό κόστος                                               9€

  Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε άφθονο, ελαφρώς αλατισμένο νερό. Δεν αλατίζουμε το νερό πολύ όπως κάνουμε συνήθως όταν βράζουμε μακαρόνια γιατί θα κρατήσουμε ένα ποτήρι από αυτό το νερό και θα το βάλουμε αργότερα στην σάλτσα μας. Επειδή η σάλτσα μας στην ουσία είναι μία σάλτσα τυριού θα είναι από μόνη της αρκετά αλμυρή. Όση ώρα περιμένουμε να ζεσταθεί το νερό που θα  βράσουν τα μακαρόνια μας βάζουμε στην φωτιά ένα τηγάνι με το λάδι, μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε την πανσέτα την οποία την έχουμε κόψει σε κύβους και την αφήνουμε να σοταριστεί αρκετά.
  Μόλις βράσουν τα λιγκουίνι μας κρατάμε ένα ποτήρι νερό από εκείνο του βρασμόυ, τα σουρώνουμε και  τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα που έβραζαν. Σε ένα μπολ ανακατέβουμε καλά τους κρόκους, το κρασί και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών. Έπειτα προσθέτω το τυρί, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι,την πανσέτα, ρίχνω το μίγμα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια (αφού την έχω κατεβάσει από την φωτιά) και ανακατεύω πολύ γρήγορα για περίπου ένα λεπτό έτσι ώστε να μην ψηθεί το αυγό. Εναλλακτικά φροντίζουμε να έχουμε φτιάξει την σάλτσα μας σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ ώστε να ρίξουμε τα μακαρόνια, αφού τα σουρώσουμε, μέσα σε αυτό. Με την δεύτερη μέθοδο είναι απόλυτα σίγουρο ότι το αυγό μας δεν θα κόψει.
   Τέλος πιάνουμε τα μακαρόνια με μια πιρούνα ή με μια λαβίδα και σερβίρουμε, κατά προτίμηση σε ένα ζεστό πιάτο. Τρίβουμε από πάνω λίγη ακόμα παρμεζάνα κι αν θέλουμε λίγο ακόμα μαύρο πιπέρι. Τελευταία πινελιά,λίγες σταγόνες έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου