Υλικά για 2 ντάκους
2 κριθαροκουλούρες στρογγυλές (κουκουβάγια) 0,80€
2 ντομάτες 0,52€
80 γρ. φέτα 0,78 €
80γρ. ξυνομηζύθρα 0,32€
4 κσ. ελαιόλαδο 0,30€
Ρίγανη,θυμάρι,αλάτι,πιπέρι
Νερό
Συνολικό κόστος 2,72€
Μουλιάζουμε τα παξιμάδια σε λίγο νερό για περίπου 20'' (όσο πιο πολλή ώρα τόσο πιο μαλακά θα γίνουν). Τρίβουμε από πάνω την ντομάτα με την χοντρή πλευρά του τρίφτη και την αλατίζουμε ελαφρώς. Σπάμε το τυρί σε κομμάτια με τα χέρια μας και το ρίχνουμε πάνω από την ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη, λίγο θυμάρι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε τον ντάκο να σταθεί για 1-2 λεπτά ώστε να κατεβάσει η ντομάτα τα υγρά της και να τα απορροφήσει το παξιμάδι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου