16/2/16

Λικέρ ρόδι


Υλικά                                                                   Για 400 ml

3-4 ρόδια (τους σπόρους)                                              2€      
1 νεροπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο                 2€      
1 νεροπότηρο ζάχαρη                                               0,45€      
1 ξύλο κανέλας                                                           0,20€
2 γαρύφαλλα                                                              0,10€
Συνολικό Κόστος                                                       4,75€

Αφού τα πλύνουμε, αφαιρούμε τους σπόρους από 3-4 κατακόκκινα (αν βρούμε) ρόδια. Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε τους σπόρους από τα ρόδια (μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει), το τσίπουρο, την ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε και από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε την φωτιά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για 30 λεπτά και όταν παγώσει την σκεπάζουμε και την βάζουμε στην άκρη για 24 ώρες. Αφού περάσουν οι 24 ώρες, το περνάμε από σουρωτήρι και διπλό τουλπάνι. Το βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια, καλύτερα αποστειρωμένα, και είναι έτοιμο.

Αν το θέλουμε πιο δυνατό ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόνο το 1/3 από το τσίπουρο και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο τέλος και κατευθείαν στα μπουκάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου